Дерогацията на руския петрол ще отпадне след година. Така “Лукойл

...
Дерогацията на руския петрол ще отпадне след година. Така “Лукойл
Коментари Харесай

Окончателно: Лукойл Нефтохим спира да работи с руски петрол от октомври 2024 г.

Дерогацията на съветския нефт ще отпадне след година. Така “Лукойл Нефтохим Бургас “ ще работи с съветски нефт до 30 септември 2024 година, а до тогава поетапно рафинерията би трябвало да сменя произхода на нефта. Това взеха решение депутатите, откакто приеха окончателно на второ четене през днешния ден с промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. 

В период до 1 октомври 2024 година " Лукойл Нефтохим Бургас " би трябвало последователно да премине към преправка на нефт с неруски генезис, като до 31 декември 2023 година ще има право да преработва не повече от 80 % нефт с съветски генезис, до 31 март 2024 година този нефт би трябвало да бъде понижен до 25 %. На 1 октомври следващата година рафинерията би трябвало към този момент  изцяло да преработва нефт с неруски генезис, заяви БНР.

Единствената смяна, призната от депутатите днес в съпоставяне с утвърдените от икономическата комисия през вчерашния ден текстове, се отнася до предлагането 100% от петролните запаси на страната да се съхраняват в България. В момента това условие се отнася до 80%, от петролните запаси,  каквото условие има и в европейска инструкция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР