Дерек Шолей приветства амбициозния дневен ред на правителството Петков Съветникът на

...
Дерек Шолей приветства амбициозния дневен ред на правителството Петков
Съветникът на
Коментари Харесай

Дерек Шолей приветства амбициозния дневен ред на правителството Петков

Дерек Шолей приветства амбициозния дневен ред на държавното управление Петков

Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей прави оценка високо резултатите от своите диалози с представителите на българското държавно управление, които е провел в границите на визитата си в София.

" Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско държавно управление и с подготвеност ще го подкрепим в оправянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други основни въпроси ". Оценката на Шолей бе публикувана от Американското посолство у нас, след привършване на визитата в София, част от обиколката в няколко страни, в това число и Румъния.

В рамките на двустранния стратегически разговор сред България и Съединени американски щати Съветник Шолей организира срещи със заместител министър-председателя Асен Василев, с министъра на защитата Стефан Янев и с министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Целта на визитата е осъществяване на диалози с сътрудници и съдружници на Съединени американски щати по редица стратегически въпроси, а са разисквани необятен набор от тематики, в това число коронакризата, общата сигурност и продължаването на тясно трансатлантическо взаимоотношение в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

По време на престоя си в София консултант Шолей е имал опция да прегледа част от богатото културно завещание на София и да се запознае с историята на България, оповестяват от Американското посолство у нас и популяризират и фотоси от визитата.

, с цел да се проведат редица стратегически тематики свързани със обстановката в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР