Дербито от седмия кръг на Висшата лига между Манчестър юнайтед

...
Дербито от седмия кръг на Висшата лига между Манчестър юнайтед
Коментари Харесай

"Юнайтед" и "Арсенал" поделиха точките в дербито на Висшата лига

Дербито от седмия кръг на Висшата лига сред " Манчестър юнайтед " и " Арсенал " приключи без победител - 1:1. При непрекъснат дъжд и сложни условия на " Олд трафорд ", двата противника се стремяха по всякакъв начин към трите точки, само че никой не съумя да наложи доминация.

Скот Мактоминей изведе " алените дяволи " напред в 45-ата минута след прелестен изстрел от границата на наказателното поле. Пиер-Емерик Обамеянг обаче изравни за " артилеристите " в 59-ата.
Резултатът оставя " Арсенал " на четвърто място в класирането с 12 точки, с девет по-малко от водача " Ливърпул ", четири от " Манчестър сити " и две от третия " Лестър ". " Артилеристите " са без загуба в четири следващи срещи.

" Юнайтед " е на другия полюс, като е 10-и в таблицата с девет точки. " Червените дяволи " имат единствено една победа в последните си шест дуела.През първата част преобладаваше борбата по терена и тактическото надхитряне сред двамата мениджъри. Головите положения не бяха толкоз доста, като по-интересните моменти пристигнаха тъкмо преди почивката.

Първо " Арсенал " направи контраофанзива на висока скорост, при която Букайо Сака се оказа на стрелкова позиция. Неговият удар обаче беше избавен от Давид де Хеа, а секунди по-късно испанският вратар спря и опит за добавка на Матео Гендузи.


© Reuters

" Юнайтед " отговори по най-хубавия метод и в 45-ата минута излезе напред в резултата. Скот Мактоминей осъществя с необикновен шут от границата на наказателното поле, който влетя в горния десен ъгъл на Бернд Лено.

След паузата " Арсенал " стартира по-добре и съумя да притисне домакините. В 55-ата минута Лукас Торейра пропусна преференциален късмет, като не съумя да нанесе удар след хубаво подаване на Обамеянг.

Габонецът самичък взе нещата в свои ръце и в 59-ата минута изравни. Той се разписа след подаване на Сака, който го изведе самичък против вратаря. Първоначално беше отсъдена засада, само че повторенията и системата VAR демонстрираха, че Обамеянг е в постоянна позиция и голът беше зачетен.


© Reuters

Само две минути след попадението на Обамеянг " Арсенал " можеше и да излезе напред, само че Сака пропусна невероятна опция.

До края на мача и двата противника имаха своите шансове. По-чистият беше за домакините, само че ударът от фаул на Рашфорд беше избавен от Лено с една ръка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР