Дербито между Левски и Ботев (Пд) е едно от най-зрелищните

...
Дербито между Левски и Ботев (Пд) е едно от най-зрелищните
Коментари Харесай

Ботев е допускал гол в 34 поредни шампионатни гостувания на Герена

Дербито сред Левски и Ботев (Пд) е едно от най-зрелищните и с най-дълга история в нашия футбол. Всеки от двата отбора е имал свои многочислени мигове на популярност, благополучие и тъга, несъмнено, в този конфликт. В дълги интервали от това съревнование домакинският фактор беше този, който оказваше най-сериозно въздействие върху крайния победител. Най-отчетливо това се вижда през 70-те години на 20-ти век. В тези времена се стига до един много нескончаем интервал, в който нито Левски побеждава в Пловдив, нито Ботев в София.

В предишния шампионат с триумфа си с 2:1 на " Герена " " канарчетата " прекъснаха най-дългия си интервал без победа над " сините " като посетител. Все още обаче има една друга отрицателна за Ботев серия, която продължава непрекъснато към този момент 42 години, отбелязва " Мач Телеграф ". А тя е, че " жълто-черните " непроменяемо позволяват най-малко един гол, когато гостуват съответно на " Георги Аспарухов ". Прави се това конкретизиране, тъй като особено през 90-те заради ремонт на своя стадион, Левски много постоянно домакинстваше на " Васил Левски ". Специално на " Герена " Ботев Пд няма суха мрежа от 17 февруари 1979 година, когато дуелът сред двата огромни противника приключва 0:0.

Оттогава в продължение на 34 турнирни мача, " канарчетата " непроменяемо поемат най-малко по едно попадение. Балансът в тези мачове е 28 победи за Левски, 4 равенства, 2 победи за Ботев, при голова разлика 83-24 за Левски.

Статистиката демонстрира, че за момента няма различен противник, който в толкоз доста поредни срещи да си е тръгвал от " Герена " с получен гол. На второ място в листата са други плодивчани - Локомотив, който сега също има такава настояща отрицателна серия. Тя възлиза единствено на един дуел по-малко - 33. Трети е Черноморец Бс, който е получил гол във всичките си играни мачове на " Георги Аспарухов " от 1966 година насам. А те са 25. На четвърто място в тази ранглиста е Черно море. Загубата на варненци в София с 0:2 в последния кръг от първата фаза на сегашния сезон бе 23-и следващ конфликт за тях с получен гол в столицата.
 Рекордни награди чакат
Рекордни награди чакат " канарите " при успех на " Герена "

Още един тласък за триумф над Левски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР