Депутатката от Възраждане Елена Гунчева има шанс да докаже, че

...
Депутатката от Възраждане Елена Гунчева има шанс да докаже, че
Коментари Харесай

Всеки българин трябва да чуе думите на Рогозин и да кипне от яд -

Депутатката от " Възраждане " Елена Гунчева има късмет да потвърди, че българите не са страхливи. Просто да прати джи пи ес координатите на дома си на шефа на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, който заплаши " страхливите българи " с ракета " Сармат ".

Нали преди няколко седмици Гунчева искаше даде на Москва точното разположение на Министерския съвет и на американското посолство в София, с цел да бъдат изумени от високо точните съветски ракети. Ако Гунчева е същински родолюбец, би следвало да покаже саможертвена храброст, когато назовават целия народ нерешителен.

" Страхливите българи " и нахалството на Москва

С съвсем същия жесток звук и с съвсем същото имперско надменност като това на самохвалкото Рогозин се изяви и съветският външен министър Сергей Лавров. България, Северна Македония и Черна гора " възмутително " били протегнали ръка над суверенитета на Сърбия, като не му разрешили да прелети през техните въздушни пространства до Белград за среща с президента Вучич. Наистина безумна и възмутителна е логиката на Лавров - да се откажем от суверенитета на въздушното си пространство, с цел да може Белград да е върховен да посреща външния министър на страна агресор. Който персонално е включен в санкционния лист на Европейски Съюз, а съвсем целият Европейски съюз забрани на съветски самолети да летят в небето му, с изключение на с филантропични цели.

Нахалството на Лавров продължава - това били най-долнопробните способи на НАТО и Европейски Съюз за влияние над страните, които се водели от националните си ползи. А ние, изпълнителите, сме щели да се оправдаваме, че по този начин подреждат от Брюксел и Вашингтон. В Брюксел и Вашингтон пък щели да си измият ръцете, че това са суверенни решения на София, Скопие и Подгорица.

Разбира се, ние можем също по този начин вежливо да викнем на Лавров и Рогозин - хайде стига към този момент сте ни третирали като колония, вижте се каква нацистка страна сте станали! И въобще, стига сте суверенничили! Защото дори и суверенитет нямате - в измислената " суверенна народна власт " на Владимир Путин целият суверенитет е в ръцете му, а демокрацията е със статут на задграничен сътрудник.

Но въпросът страхливи ли са българите е в действителност добре пристигнал. Сякаш го провокира и украинският дипломат у нас, като връчи нота във външно министерство с искане да пратим тежки оръжия на украинската войска, която тъкмо в този момент има най-голяма потребност от тях. Тя бе мълниеносно пресечена от вицепремиера Корнелия Нинова. " Нет ", упорства безпощадно Нинова, Народното събрание се е произнесъл, въпросът е завършен. А нейният съпартиец и някогашен боен министър Ангел Найденов не го е боязън, че ще станем воюваща страна и драговолно би пратил.

Някои от страхуващите се в действителност не се опасяват - заплаща им се да всяват боязън. Тук няма социализъм, няма шовинизъм - има устойчиви хранителни вериги, които манипулират устойчиви русофилски настройки. Нищо, че българският народен интерес е изцяло противопоставен на ползите на Путинова Русия. Корнелокопейкинци не са глупави и доста добре го знаят. Но знаят също, че поръчителят на музиката заплаща и за конкуренцията сред оркестрите - колкото по-слабо свирят корнелините, толкоз повече аудитория ще отиде при копейкините.

Можем единствено да сме признателни на Москва, че след прекъсването на газа ни прави втора огромна услуга, като ни наскърбява, че сме страхливи и ни плаши с ракети. Когато те обвинят, че си страхливец, обикновено е да се възмутиш и да потърсиш реванш. Или в случай че в действителност те е боязън, да себереш сили да го преодолееш.

Всеки българин би трябвало да чуе думите на Рогозин и да кипне от гняв. Когато е наранена достойнството ти, става доста елементарно да схванеш кой чий е измежду своите. Който е с тези, които те наскърбяват и заплашват, явно е срещу теб. Такива са простите морални обстоятелства на човешкия живот. Затова в този момент имаме златен късмет хиляди заблудени да проумеят, че корнелокопейкинците работят срещу националния интерес. Но, популярност богу, очевидно не са чак толкоз мощни, тъй като кремълските им кукловоди към този момент даже не крият презрението си към страната ни.

" И няма ний врат да превием "

Обезчестеният българин би трябвало да си даде сметка и за обикновената политическа логичност - дали при други условия Кремъл нямаше напряко да ни " денацифицира " като Украйна. Ако не бяхме в НАТО, дали Русия нямаше да организира " специфична интервенция " в някогашната си задунайска губерния, въпреки и единствено по въздух и море поради " отмъстителните румънци ", които са бариера по суша. А вярната ѝ " Пета колона " да провежда новата балканска Донецко-Луганска република.

Единствените, от които би трябвало да се опасяваме, са българските предатели, които сеят боязън измежду сънародниците си. И в случай че ценим свободата и достойнството си, ще можем с чиста съвест да изречем думите на Вазов, който през 1916 година написа следното в " На съветските воини ":

И отново не ви ненавиждаме (не укривам:

обича ви още народа);

само че обичан и свойта независимост,

многократно по обичан я ния.

За тоз идол ние се бием

и с непознат, и със непосредствен упорно

и няма ний врат да превием

пред никакво робство позорно!

Б. ред. - Коментарът на Веселин Стойнев е от

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР