Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова е сключила споразумение с

...
Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова е сключила споразумение с
Коментари Харесай

Осъдиха депутатката от ПП Рена Стефанова

Депутатката от " Продължаваме промяната ” Рена Стефанова е сключила съглашение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца, а Софийският градски съд е одобрил наказването в сряда.

19` към този момент описа за морализаторката и юрист на министъра на превоза Н. Събев –, правист Стефанова , която блъсна жена на пешеходна пътека.

Народният представител обществено написа за 19 минути: " това, което вършиме не е публицистика ”.

Стефанова беше един от народните представители, чийто имунитет беше пожелан от Иван Гешев поради висящо следствие против нея. Причината е пътен случай, при който е потърпевша жена. В деня на откриването на 47-ия парламент - 13 декември, Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище. Тя непринудено се отхвърли от имунитета си и съобщи, че ще понесе отговорност, в случай че виновността ѝ се потвърди. Освен 3 месеца условно адвокатката от Русе няма да може да кара за същия период.

Рена Стефанова се е явила персонално с юриста си на съвещанието и е удостоверила волята си да подписа съглашение.

В деня на пътния случай Стефанова карала тойотата си по ул. " Одрин ” в София, излиза наяве от обвиняването. На кръстовището с бул. " Тодор Александров ” завила наляво в посока центъра. В същото време жена пресичала натоварения бул.. На мястото има и светофар, който обаче пуска по едно и също време пешеходците и колите. Според прокуратурата Стефанова е бутнала дамата по нехайство. Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което съгласно Наказателен кодекс е междинна телесна щета. В акта на съда е разказано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за придвижване по пътищата - не е била деликатна и внимателна към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

След като Гешев изиска имунитета ѝ, Рена Стефанова изясни, че се е движила с колата си зад огромен черен джип и в последния миг е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната ризница. След това я откарала за обзор в болница, макар че тя не желала. Стефанова персонално се обадила на полицията и дала пояснения. Тогава тя заявява подготвеност да понесе виновността си, само че попита прокуратурата за десетки шумни следствия с корупционен темперамент, по които няма развиване с години.

Според утвърденото съглашение Рена Стефанова ще заплати и 1170 лева разходи по делото. Тя ще остане депутат. Депутатите напущат събранието единствено в случай че са наказани дефинитивно на ефикасен затвор, и то за съзнателно закононарушение.

 

Снимка: БГНЕС

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР