Депутатите зарадваха най-бедните пенсионери за Великден. Те гласуваха хората, намиращи

...
Депутатите зарадваха най-бедните пенсионери за Великден. Те гласуваха хората, намиращи
Коментари Харесай

Дават пенсиите за май по-рано

Депутатите зарадваха най-бедните пенсионери за Великден. Те гласоподаваха хората, намиращи се под прага на беднотия, т.е. с пенсия до 526 лева, да получат по 100 лв. Великденска добавка.

Предложението на няколко пъти бе променяно, като сумата се колебаеше сред 75 лева и 100 лева В последна сметка обилно се стопираха на 100 лева

 

От Национален осигурителен институт оповестяват, че пенсиите за месец май, дружно с утвърдената добавка, ще бъдат изплатени по-рано. Тази година Великден е на 5 май, готовността е пенсиите да бъдат изплатени на 2 май.
`); break case width
Обикновено пенсиите се изплащат от 7-мо до 20-о число по разпоредба, само че по отношение на идните Великденски празници, това ще стане по-рано.

Единственият работен ден е 2 май, тъй че ще ги изплатим по-рано. Днес ми следва среща с Български пощи, основали сме съответна организация. Чрез банките, Национален осигурителен институт превежда парите в края на месец април, съобщи пред медиите в Народното събрание подуправителят на Национален осигурителен институт Весела Караиванова-Начева.

Тя даде поръчка, че Национален осигурителен институт ще направи каквото е належащо, с цел да могат да доближат сумите до хората за празниците.

Освен това хората ще получат и преизчислените си пенсии за стаж и възраст, които бяха поправени от 1 април.

Те получават нарастване за застрахователен стаж и възраст, за неработоспособност заради общо заболяване и за неработоспособност заради трудова акцидент и професионална болест. Те би трябвало да имат добит застрахователен стаж през миналата 2023 година и да не са подали заявление за преизчисляване на пенсията си с добит след пенсионирането застрахователен стаж и застрахователен приход до датата на актуалното служебно преизчисляване.

През предходната година служебно бяха преизчислени пенсиите на близо 336 000 работещи пенсионери. За всеки сумата е самостоятелна, според от осигурителните вноски, които са направени в миналата година.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР