Депутатите влязоха във вкусен спор по предложението на ГЕРБ на

...
Депутатите влязоха във вкусен спор по предложението на ГЕРБ на
Коментари Харесай

Депутатите се скараха за енергийните кюфтета

Депутатите влязоха във " апетитен " спор по предлагането на ГЕРБ на план на решение за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието, опазването на здравето. Вероятно ви омръзна да мотивираме това предложение пред вас, обърна се към болшинството Делян Добрев. Той уточни, че единствено до преди дни е имало рекордни цени на тока. Това не е включено в бюджета на тези институции. Затова опозицията предлага да се поеме разликата сред пазарната цена до прогнозната пазарна цена.

Парите ги има, акцентира Добрев. Но предвижда, че болшинството няма да поддържа помощ за публичните институции. Най-големият неуспех на ръководството е в енергетиката, посочи депутатът от ГЕРБ. Според него у нас цените на главните артикули са по-скъпи поради безбожно скъпия ток и неналичието на обезщетения за производителите. Колкото и КЗК-та да изпратите, нищо няма да откриете, съгласно него. Пазарът бил задоволително конкурентен. Дайте да дадем, настоя още Делян Добрев. А ко няма обезщетения по думите му, нищо чудно в идващите месеци инфлацията да стигне 20% . Искра Михайлова от " Възраждане " подсигурява поддръжка за предлагането на опозицията. Това е най-адекватното, което българското държавно управление може да направи, уверена е тя.
 Станислав Тодоров: Ситуацията с тока в страната е спокойна
Станислав Тодоров: Ситуацията с тока в страната е спокойна

Като главен проблем шефът на КЕВР дефинира дефицита на регулация на пазара

От Политическа партия обявиха, че компенсацията за тока за общините няма да понижи цените на олиото . Емил Георгиев от групата на Българска социалистическа партия съобщи, че Добрев е направил с изявлението си агитация за идния апокалипсис. Като ядяхте кюфтета, не ревахте, в този момент ревете, ще продължавате да ревете, закани се депутатът.

Сега за вас има кюфтета и по тази причина няма да подкрепите нашето предложение, установи Делян Добрев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР