Депутатите вече ще могат да се регистрират за осигуряване на

...
Депутатите вече ще могат да се регистрират за осигуряване на
Коментари Харесай

Революционно: Депутатите вече ще могат да работят и от вкъщи

Депутатите към този момент ще могат да се записват за обезпечаване на парламентарния кворум и от у дома. Такова проекторешение са внесли представители на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, сподели информация на сътрудниците от бургаския уебсайт „ Флагман “.

Депутатите утвърдиха то да влезе за разглеждане в дневния ред за през днешния ден. Това явно е предизвикано от проблемите с кворума през последните дни и обвиняванията от страна на опозицията, че даже карантинирани народни представители са принуждавани да се записват заран в Народното събрание (НС).

Проекторешението е извънредно и не планува смяна на Правилника за работа на Народното събрание. То ще се отнася единствено за депутатите под изолираност или карантина поради ковид Covid-19.

Те ще имат право и да се изричат и да гласоподават посредством видеоконферентна връзка.

Само преди дни ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова изясни, че Конституцията не разрешава осъществяване на пленарни съвещания онлайн. Тя в този момент обаче е първата, подписала се под революционното проекторешение.

За да могат да работят онлайн, депутатите под карантина ще би трябвало да се декларират посредством ръководителите на парламентарни групи предния ден. " Независимите " народни представители пък ще пращат поръчката си персонално по е-поща. 

Новите правила няма да важат единствено при осъществяване на закрити съвещания и при скрито гласоподаване. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР