Депутатите вече се стягат за първото заседание на новия парламент.Вежди

...
Депутатите вече се стягат за първото заседание на новия парламент.Вежди
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удря първия звънец на новия парламент

Депутатите към този момент се стягат за първото съвещание на новия парламент.

Вежди Рашидов най-вероятно ще удари още веднъж първия звънец на Народното събрание. Според предварителното систематизиране на мандатите и местата в Народното събрание именитият ваятел, който изкъсо и строго ръководеше 48-ото Народно събрание, ще е доайен и на 49-ото. Рашидов към този момент е най-възрастният нов народен представител.

Първият удар на пленарния звънец обаче може да му отнеме доцент Силви Кирилов от Има Такъв Народ, в случай че при окончателното систематизиране на местата влезе от Хасково. Засега Има Такъв Народ няма мандат в този регион. Доц. Кирилов, който е малко по-възрастен от Вежди Рашидов, бе народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, което и откри като доайен.

Два разновидността за ръководител на Народно събрание имат ГЕРБ, които твърдо са решили да не отстъпват палмата на шампионата, даже ПП-ДБ още веднъж да се опитат да им попречат да оглавят Народното събрание, научи " Стандарт ".

Първият вид още веднъж е Росен Желязков, който хората на Борисов издигнаха за първия стол в Народно събрание и в предишния парламент. Името на Желязков обаче доста съществено се загатва като претендент за министър председател, излъчен от ГЕРБ. Ако той стане консенсусната фигура, която ще кани останалите партии в експертен кабинет с необятна поддръжка и посланичество, ГЕРБ се кани отново да издигне Рашидов за ръководител на Народно събрание.

Скулпторът към този момент се потвърди като парламентарист с опит, който може да сплотява депутатите, да тушира спорове и да постанова безкомпромисно ред, когато се постанова, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР