Депутатите вдигнаха таксите за хазарт, за да финансират разходите през

...
Депутатите вдигнаха таксите за хазарт, за да финансират разходите през
Коментари Харесай

Депутатите вдигнаха таксите за хазарт, за да финансират разходите през 2024 г.


Депутатите подвигнаха таксите за хазарт, с цел да финансират разноските през 2024 година ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи предложиха редица разходи за разнообразни действия.

Mинистърът на финансите Асен Василев разгласи пред депутатите от бюджетната комисия, че чака 200 млн. лв. повече доходи от
хазарт откакто ръководещите оферират с бюджета за 2024 година покачването на тези такси сред 2 и 4 пъти.

На изключителното съвещание на бюджетната комисия депутатите гледаха на второ четене плана за държавен бюджет за идната година.  За няколко часа депутатите утвърдиха съвсем всички текстове от плана с импортираните спомагателни оферти. Остана единствено гласуването на приложението с плановете на общините, които те оферират за финансиране. До обяд в понеделник министърът на финансите се ангажира да внесе в Народното събрание всички оферти, които получи от общините. Той също по този начин даде обещание да прегледа всички корекции в препоръчаните планове, тъй като депутатите през днешния ден откриха в тях механически неточности.

При започването на съвещанието се разбра, че партиите от ръководството и подкрепящото ги Движение за права и свободи предлагат много повече от заложените от финансовото министерство разноски за разнообразни действия. Разбра се, че забележителна част от тях се разчита да се финансират таман от доходи от
хазарт, а други – от нарасналите доходи от Данък добавена стойност, в това число и предварителното обявление на артикули с висок фискален риск, както и от редуциране на финансовата стратегия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР