Депутатите в долната камара на британския парламент отхвърлиха поправка в

...
Депутатите в долната камара на британския парламент отхвърлиха поправка в
Коментари Харесай

Британското правителство получи подкрепа при гласуване на законопроект за Брекзит

Депутатите в долната камара на английския парламент отхвърлиха корекция в законопроект за Брекзит, предвиждаща право на несъгласие на Народното събрание за бъдещото дефинитивно съглашение с Брюксел за излизане на Англия от Европейски Съюз, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска национална телевизия.

324 депутати гласоподаваха срещу поправката, импортирана от Камарата на лордовете в законопроекта за излизане от Европейски Съюз. Отхвърленият от Камарата на общините текст предвиждаше Народното събрание да върне държавното управление на масата за договаряния, в случай че не му допадне съглашението с Брюксел. Поправката бе подкрепена от 298 депутати.

Депутатите одобриха компромисен текст, предусещащ, че в случай че Народното събрание отхвърли окончателното съглашение за Брекзит, в период от 28 дни ще бъде показан проект по какъв начин има намерение да работи държавното управление. Така Тереза Мей избягна проваляне в Народното събрание и съумя да потуши надигащия се протест на проевропейски депутати от нейната партия. Според ДПА преди гласуването тя се е срещнала с 20 проевропейски депутати консерватори, с цел да ги убеди да поддържат държавното управление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР