Депутатите в бюджетната комисия към парламента изслушаха двамата кандидати за

...
Депутатите в бюджетната комисия към парламента изслушаха двамата кандидати за
Коментари Харесай

Бюджетната комисия изслуша кандидатите за подуправители на БНБ

Депутатите в бюджетната комисия към Народното събрание изслушаха двамата претенденти за подуправители на Българска народна банка - депутатите от " Продължаваме промяната " Андрей Гюров и от Движение за права и свободи - Петър Чобанов. И двамата бяха показани от шефа на централната банка Димитър Радев, който изясни, че дават отговор на условията за заеманите постове.

Идеята е Петър Чобанов, който и преди е работил в Българска народна банка, да поеме ръководство " Банково ", а Гюров - ръководство " Емисионно ". И двамата претенденти си сложиха като цел приемането на еврото на 1 януари 2025 година.

" Пред мен, като подуправител, стоят значими отговорности при осъществяване на главните функционалности - надграждане на постигнатото от досегашния екип. Също по този начин и напъните ориентирани към значимата стратегическа цел - продължение и сполучливо довеждане докрай на подготовката за въвеждане на еврото в страната ", сподели Чобанов.

" Постигането на евроинтеграцията би усмислило всички компликации и жертви, които като народ направихме през последните 30 години на прехода. Посрещам в действителност това предизвикателство, съзнавам голямата значимост към всичката работа, която следва, имам убеденост, че ще съумея да я свърша почтено и неуморно, както съм успявал през цялата си кариера ", съобщи Гюров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР