Депутатите в Брюксел избраха на втори тур новия председател на

...
Депутатите в Брюксел избраха на втори тур новия председател на
Коментари Харесай

Давид-Мария Сасоли от Италия беше избран за председател на Европарламента

Депутатите в Брюксел избраха на втори тур новия ръководител на Европарламента, това е Давид-Мария Сасоли от Италия, за който гласоподаваха 345 души, предава БНР.

63-годишният мъж е член на лявата италианска Демократическа партия, като преди този момент е бил публицист. През 2009 година влиза в Европарламента за пръв път, като сегашният мандат му е трети.

Необходимите гласове бяха 332, като на първия тур никой не съумя да ги събере. Тогава на Сасоли не му доближиха едвам няколко гласа, получавайки 325. 

" Кандидатирам се за ръководител на Европейския парламент единствено тъй като считам, че Европа ще бъде по-силна единствено с парламент, който играе по-важна роля. Има съществени провокации на хоризонта, които ще ни слагат на съществени тествания, а те заплашват даже самата концепция за Европейски Съюз. Ние можем да ги преборим, единствено в случай че останем единни ", съобщи той, представен от БНР, при представянето на кандидатурата си.

По процедура евродепутатите могат да гласоподават в три тура, до момента в който един от претендентите получи безусловно болшинство. Ако това не стане, следва четвърти тур, на който се състезават получилите най-вече гласове 2-ма претенденти, а за определен се счита този, който е взел най-вече гласове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР