Депутатите удължиха срока за предлагане на кандидати за управител на

...
Депутатите удължиха срока за предлагане на кандидати за управител на
Коментари Харесай

Промяна на решението: Депутатите удължиха срока за предложения на шеф на БНБ на 14 дни

Депутатите удължиха периода за предложение на претенденти за шеф на Българската национална банка (БНБ) от седем на 14 дни. Промяната в признатото по-рано в петък  решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за шеф на Българска народна банка и избор от Народното събрание беше призната със 128 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 12 въздържали се.

Предложението да се удължи срокът за предложение на претенденти за шеф на Българска народна банка беше направено от Бойко Борисов и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и включено в дневния ред по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Като мотив вносителите показват, че по този начин ще се даде повече време на претендентите да приготвят нужните документи за кандидатстване. 

По-рано в петък Политическа партия – Демократична България прецизираха, че седемдневният период е прекомерно къс и желаеха той да се усили

 нс съвещание петък Българска телеграфна агенция
Проекторешението за приемане на процедурни правила беше включено в дневния ред на Народното събрание при започване на пленарното съвещание по предложение на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков. 
 
 депутати нс БГНЕС

Парламентът, в отсъствието на парламентарната група на Политическа партия - ДБ  пренареди дневния ред на съвещанието в четвъртък.

От " ИТН " (ИТН) и " Възраждане " разясниха, че в случай че ПП-ДБ са били в залата, нямало да мине решението за приемане на процедурни правила за избор на шеф на Българска народна банка. Тошко Йорданов (ИТН) уточни, че през вчерашния ден на бюджетна комисия ПП-ДБ най-вече " вдигали тревога " за периодите, а сега не са в залата. По думите му това е прелестен образец по какъв начин съдружните сътрудници си оказват помощ, тъй като с тяхната липса в зала и негласуване минават нещата на ГЕРБ. Цончо Ганев от " Възраждане " уточни, че отсъствието на ПП-ДБ е дало опция Движение за права и свободи и ГЕРБ да прокарат това, което ще се случва в Българска народна банка.
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов изиска да остане единствено проекторешението за процедурата за избор на шеф на НЗОК, защото периодите изтичат. Той обърна внимание, че изтичат и периодите Народното събрание да преглежда подписката с предложение за референдум за опазване на българския лев.

В началото на съвещанието заместник-председателят на парламентарната група (ПГ) на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски разяснява, че цяла ПГ от ръководещото болшинство ги няма в залата и попита какво се случва.

" Господин Борисов, вашите съдружни сътрудници ги няма, апелирам ви, вземете ограничения или излезте и обяснете кой ръководи страната ", обърна се той към водача на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите на Свиленски сега заседават опозиционните партии, а ръководещите ги няма.  

Народното събрание удължи работното време на петъчното си съвещание. Депутатите взеха решение да изслушат  министъра на правораздаването Атанас Славов по отношение на предприемане на дейности като председателстващ Пленума на Висшия правосъден съвет, свързани с избора на изпълняващия служба основен прокурор. След това е очакван три часа парламентарен надзор. 

Предложението за удължение на работното време и разбъркване на дневния ред пристигна от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и беше подкрепено в пленарната зала.  

В момента депутатите изслушват министъра на енергетиката Румен Радев по отношение на съглашението сред „ Булгаргаз “ ЕАД и турската държавна енергийна компания „ Боташ “, подписано на 3 януари т.г. в София.

„ Вече три седмици действаме в най-комичното държавно управление. Бяха вкарани процедурни правила за избор на шефове на Българска народна банка, Сметна палата, НЗОК. Политическа партия бойкотират личния си кабинет “ . Това съобщи самостоятелният народен представител Радостин Василев.

„ ПП-ДБ оповестиха, че няма да влязат в зала, с което помогнаха на ГЕРБ и Движение за права и свободи за избор на шефовете . Те са национални предатели “ , сподели още Василев. „ Единственото, което направиха е Пеевски да прави конституционна промяна “, разяснява още той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР