Депутатите удължиха срока до 8 юни т.г. за подаване на

...
Депутатите удължиха срока до 8 юни т.г. за подаване на
Коментари Харесай

Удължиха срока за подаване на имуществени декларации за висши държавни служители

Депутатите удължиха периода до 8 юни т.г. за подаване на имуществени заявления за 2017 г.от висши държавни чиновници. Това стана с гласоподаване в един ден на две четения промени в Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Вносители са народни представители от разнообразни парламентарни групи, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента съгласно наредбите годишно висшите длъжности и служители би трябвало да заявяват имуществото си и ползи за миналата година до 15 май.

Вносителите на поправките показват, че огромният брой условия, които би трябвало да се заявяват и късото време от одобряване на образеца от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, изискват по-дълъг времеви интервал, с цел да се събере информацията, която задължените лица би трябвало да заявяват. В същото време кръгът им беше уголемен, а по този метод и задължените лица ще имат задоволително време да изпълнят условията на закона, аргументират се създателите на текстовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР