Депутатите ще разгледат на второ гласуване промените в Закона за

...
Депутатите ще разгледат на второ гласуване промените в Закона за
Коментари Харесай

На второ четене: Депутатите гледат Крумовите закони“

Депутатите ще прегледат на второ гласоподаване измененията в Закона за правосъдната власт, импортирани от Министерския съвет, съгласно признатата стратегия за работа на Народното събрание. Текстовете станаха известни като „ Крумовите закони “ по името на вносителя – правосъдния министър Крум Зарков.

Измененията уреждат пълномощието на съответната гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) за приемане на Кодекс за етично държание на българските съдии, надлежно Кодекс за етично държание на българските прокурори и следователи, като се регистрират спецификите на съдийската и прокурорската гилдия и разликите в професионалния статус и служебните отговорности на магистратите. Предвижда се в едномесечен период от влизането в действие на промените съответната гилдия да одобри кодекса и да внесе етичните правила за одобрение от пленума на Висш съдебен съвет.

Като втора точка за деня е записан план на решение, с което Министерският съвет (МС) се задължава да изготви отчет по отношение на осъществяване на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., съгласно което държавното управление би трябвало да промени Плана за възобновяване и резистентност в част " енергетика ". Вносители на плана са депутатите от „ Възраждане “.

Вчера на брифинг в Народно събрание Искра Михайлова от ПГ на „ Възраждане “ призова  министъра на енергетика Росен Христов да пристигна през днешния ден в Народното събрание по отношение на идното решение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР