Депутатите ще обсъдят проекторешение за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на

...
Депутатите ще обсъдят проекторешение за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на
Коментари Харесай

Вижте програмата на депутатите за тази седмица

Депутатите ще обсъдят проекторешение за предварително освобождение на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

В сряда е първото съвещание за месеца и според парламентарния устав групите могат да оферират точки, които се включват в дневния ред без гласоподаване. От ПГ на " Българска социалистическа партия за България " е постъпило предложение депутатите да обсъдят на първо четене Законопроект за възрастните хора, а от ПГ " Обединени патриоти " - промени в Наказателния кодекс.

В проектопрограмата е проекторешение за попълване на състава на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред на Народното събрание, както и първото четене на промени в Закона за Държавна организация " Национална сигурност " и в Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси.

Предвижда се като първа точка за четвъртък депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за правосъдната власт.

В плана за дневен ред е още първото четене на промени в Закона за " Държавен вестник " и предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, свързани с депутатските заплати и отпуски.

В проектопрограмата е и Отчетът за активността на Съвета за електронни медии за интервала 1 януари - 31 декември 2017 година

В петък е очакван постоянен парламентарен надзор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР