Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект за противодействие на

...
Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект за противодействие на
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат законопроекта за противодействие на корупцията

Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект за противопоставяне на корупцията, импортиран от Андрей Гюров и група народни представители. Това планува програмата за работа на Народното събрание. Очаква се законопроектът да е точка втора от дневния ред. Промените касаят работата на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). 

Вносителите оферират комисията да бъде разграничена на два обособени органа - Комисия за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) и Комисия за противопоставяне на корупцията (КПК). Предвижда се още да има проверяващи инспектори, които да могат да правят предварителни инспекции и следствия по реда на Национално процесуалния кодекс. Те ще имат право и на служебно оръжие, гласят препоръчаните текстове.

В дневния ред на депутатите са и четири законопроекта за промени в Закона за устройство на територията.

Предвижда се и законопроект за одобрение на Меморандума за съгласие по отношение на поддръжка за планове на Европейски Съюз сред България и Европейската капиталова банка.

Очаква се депутатите да обсъдят и законопроект за одобрение на Рамковото съглашение за партньорство на страната с Международната банка за възобновяване и развиване. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР