Депутатите ще обсъдят как да гласуват поставените под карантина избиратели,

...
Депутатите ще обсъдят как да гласуват поставените под карантина избиратели,
Коментари Харесай

Решават как ще гласуват карантинираните

Депутатите ще обсъдят по какъв начин да гласоподават поставените под карантина гласоподаватели, съобщи NOVA.

Промените са заложени в Закона за изключителното състояние, заплануван като първа точка за днешното пленарно съвещание.

Управляващите оферират хората в изолираност и пациентите в Коронавирус отделенията да упражнят правото си на глас с преносими урни. Друга редакция в закона ще разреши и на жителите с изтекли документи също да могат да гласоподават.

На Централната изборна комисия пък се разпорежда не по-късно от 50 дни преди изборния ден да одобри правила за организацията и реда на изборите, тъй че да се подсигуряват животът и здравето на всички.

В правната парламентарна комисия социалистите остро подлагаха на критика предлагането на ГЕРБ, съобщи БНР. Според алените депутати отговорността за безвредното протичане на изборите би трябвало да е на Министерския съвет или на здравните управляващи.

" И към този момент виждам по какъв начин министър-председателят, който би трябвало да носи цялата отговорност, би трябвало да взема решение той или съответен вицепремиер ще заеме поста на съдия. ще изчака да види публичното мнение какво е, да се скара единият щаб с другия, да изразят противоположни тези и той умно да отсъди, да насърчи или да порицае някого. Никой не е дал своя вот да го ръководи Централна изборна комисия или пък някакъв щаб ", съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР