Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно

...
Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно
Коментари Харесай

Изслушват служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов по отношение на доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента. Това е точка първа за четвъртък съгласно програмата за работа на Народното събрание, написа Българска телеграфна агенция. 

Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на чуването, почнало предходната седмица. По време на парламентарния надзор тогава Росен Христов сподели, че до края на 2023 година би трябвало да е подготвен терминалът за полутечен газ до Александруполис.

Освен чуването, депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за обществено подкрепяне. С обвързването на системата за обществено подкрепяне с линията на беднотия ще се изпълнят рекомендациите на Европейска комисия и изискванията за активиране на Плана за възобновяване и резистентност, свързани със схемите за най-малък приход. Също по този начин ще се основат нужните условия за усъвършенстване на системата за обществено подкрепяне - разширение на обсега на подпомаганите лица и фамилии и увеличение на размера на помощите, се показва в претекстовете към законопроекта на Министерския съвет.

На първо четене се чака да бъдат прегледани и промени в Закона за фамилни помощи за деца.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР