Депутатите ще гласуват днес кандидатурата на проф. Николай Габровски за

...
Депутатите ще гласуват днес кандидатурата на проф. Николай Габровски за
Коментари Харесай

Депутатите гласуват кандидатурата на проф. Габровски за премиер и предложения състав за правителство

Депутатите ще гласоподават през днешния ден кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, както и оферти от него състав на Министерския съвет. 

Първите три точки от съвещанието на Народното събрание плануват „ избор на министър-председател на Република България, приемане на конструкция на Министерски съвет, и избиране на Министерски съвет на Република България “.

Президентът Румен Радев връчи предходната седмица първия мандат за сформиране на държавно управление на ПГ на ГЕРБ-СДС, която издигна проф. Николай Габровски за министър председател. На 12-и декември в понеделник той върна мандата с предложение за състав на Министерския съвет. Засега единствено от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи са декларирали, че поддържат проектокабинета в пленарната зала. Дори обаче към тях да се причисли групировката на Стефан Янев " Български напредък ", ще съберат единствено 115 гласа, които няма да са задоволителни. Останалите партии и обединения - " Продължаваме промяната ", " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България " са безапелационни, че няма да поддържат Габровски и препоръчаните от него имена за министри. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР