Депутатите се раздават като за последно в парламента, докато дебатират

...
Депутатите се раздават като за последно в парламента, докато дебатират
Коментари Харесай

Георг Георгиев нарече чекист Рашков, Радостин Василев излиза с играчки на трибуната

Депутатите се раздават като за последно в Народното събрание, до момента в който дебатират измененията в Наказателно-процесуалния кодекс. След изявление на Бойко Рашков, който установи, че останалите в залата не му били на компетенцията и на експертизата, на трибуната излезе Георг Георгиев. Депутатът от ГЕРБ се обърна към някогашния вътрешен министър и му сподели, че не е полицай, а чекист. Георгиев взриви залата, откакто установи, че Рашков е имал " чекиджийски интервал " и посочи, че думата идвала от " чекист ". След това той взе думата още веднъж, извини се и посочи, че е позволил лапсус. Ставало дума за " чекистки " и " ченгеджийски интервал ". Георгиев добави, че е подготвен да понесе наказване, в случай че е обидил някого. Повод за думите му беше изявление на Рашков: " Когато говорите за милиционерщина, обиждате вашия сътрудник Младен Маринов (депутат от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър - бел. ред.), който е приключил Пазарджишкото учебно заведение. Уважавам специалността на хората, които се занимават с пожарогасене. Но избирам да бъде комунистически следовател, а не комунистически пожарникар. Бойко Борисов е излязъл навръх това правно съображение от Министерство на вътрешните работи, не че желае да напусне Българска комунистическа партия ". 

След него излезе Радостин Василев от " Продължаваме промяната ", който постави на трибуната гумени ръчички. те били подарък за Георг Георгиев, който обичал да целува ръце. Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов предизвести някогашния състезателен министър да си прибира играчките, с цел да не донесе свои пластмасови. 

Ген. Атанас Атанасов изиска наказване за Георг Георгиев. Бойко Рашков също осъди думите на депутата. Рашидов пък му даде думата за право на отговор на " право на отговор ". Десислава Атанасова взе думата и скастри Вежди Рашидов. Председателят ѝ отговори, че хаосът в залата не идват от него, а от депутатите, които се изричат. Рашидов стана и преотстъпи мястото на Йордан Цонев. Корнелия Нинова реши да постави завършек на безкрайните разногласия и изиска 20 мин. отмора. В последна сметка Йордан Цонев наказа Георг Георгиев и Радостин Василев за обидни думи и за неприлични жестове със забележки. Той помоли сътрудниците си да се придържат към положителния звук и предизвести, че в случай че продължат по този метод, ще гони народни представители. Радостин Василев изиска процедура по метода на водене и стачкува против наказването си. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР