Депутатите създадоха временна комисия за установяване на всички факти и

...
Депутатите създадоха временна комисия за установяване на всички факти и
Коментари Харесай

Депутатите създадоха временна комисия за Пловдивския панаир

Депутатите сътвориха краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с поемането на цялостния надзор на „ Международен панаир Пловдив “ АД от бизнесмена и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов, посредством дейности на централната власт и на локалните управляващи в общините Пловдив и Варна от 2016 година насам. Народните представители взеха единомислещо решението със 184 гласа, написа Novini.bg. 

Вносители на проекторешението са Йордан Иванов ( " Демократична България " ) и група народни представители.
Комисията ще се състои от 14 народни представители, определени на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група, като се избира за период от един месец и би трябвало да изготви отчет за резултатите от работата си.

Сред обстоятелствата, които би трябвало да откри, са отводът на страната през 2016 година от 49.63 % от акциите на панаира и прехвърлянето им на Общините Пловдив и Варна, неизпълнението на решението на Общинския съвет Варна за връщане на акциите на страната, апортът на варненския дял в сдружение " Пълдин Туринвест " АД, с което се обезпечава цялостно преодоляване на панаира, решението на Общински съвет Пловдив от 19 декември м.г., с което се разрешава осъществяване на апорта от страна на Община Варна, бламирането на две изключителни сесии от страна на политическа партия ГЕРБ и съветниците на Георги Гергов, опцията панаирът да бъде разгласен за колективен монумент на културата за попречване на опцията за унищожаването му като подобен.

В претекстовете се показва, че началото на Пловдивския панаир е сложено през 1891 година Днес панаирният комплекс е най-големият в Югоизточна Европа и е ситуиран на 352 000 кв. м. повърхност, а общите изложбени площи са 137 831 кв. м., от които половината са покрити. Комплексът разполага с 19 многофункционални екзпозиционни покои и съвременен конгресен център  с 13 зали за семинари и конференции. В претекстовете се показва още, че почетният съветски консул и съветски жител Георги Гергов от години прави опити да получи цялостния надзор върху Международния панаир Пловдив. Той управлява 50.36 % от панаира, само че с цел да взима решения самичък са му нужни над 2/3 от капитала на сдружението. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР