Депутатите решиха парламентът да избира не само управителя, но и

...
Депутатите решиха парламентът да избира не само управителя, но и
Коментари Харесай

Депутатите решиха НС да избира и подуправителя на НЗОК

Депутатите взеха решение Народното събрание да избира освен шефа, само че и подуправителя на НЗОК, съобщи Дарик. Това стана след гласуваните на второ четене промени в Закона за здравното обезпечаване, препоръчани от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Поправките плануват мандатът на шефа и подуправителя да е пет години, като те ще могат да извършват функционалностите си до избор на техни приемници на постовете. Причина за измененията е фактът, че депутатите не съумяха да изберат нов шеф на касата на мястото на проф. Петко Салчев, предава Българска национална телевизия.

С измененията се показват функционалностите на подуправителя, които са идентични с тези на шефа.

От Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не поддържаха измененията. Според Българска социалистическа партия, те целят да разпределят властта в " сглобката ".

Има Такъв Народ показаха, че както Народното събрание не избира зам.-министрите на здравния министър, по този начин и не могат да избират подуправител на касата.

Според ГЕРБ, съществуването на шеф и подуправител с идентични функционалности ще увеличи контрола и прозрачността в работата на НЗОК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР