Депутатите решиха държавните органи да не вършат следните действия без

...
Депутатите решиха държавните органи да не вършат следните действия без
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Забранява се разпродажбата на имотите на „Мини Марица-изток“

Депутатите взеха решение държавните органи да не правят следните дейности без парламентарно решение по предложение на енергийното министерство, а точно – разпределителни покупко-продажби с недвижимо имущество, което е благосъстоятелност на „ Мини Марица – изток “ ЕАД . От „ Възраждане “ предложиха мораториум, само че от ГЕРБ-СДС го промениха на решение с претекста, че Конституционния съд може да дефинира мораториума за противоконституционен . Това опълчи двете парламентарни групи, предава „ Българска национална телевизия “.

„ Защо се постанова да преглеждаме мораториум, тъй като имаше предпочитание от служебния министър Росен Христов за терените. Той договорил разпределението на терените в кабинета си, си призна, че е направил закононарушение. Сега ще запазим района като енергиен и промишлен център. Апетитното в тези терени е, че те имат съгласуваност “ , изясни националният визиите от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев .

Според сътрудника му от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Искрен Митев президентът е почнал да заплаща за кметове с избрани земи за локалните избори, към които се стреми. Той счита, че имат добър претекст да попречат на президента да си купува въздействие.

Същевременно Цвета Рангелова от „ Възраждане “ посочи, че разпарчетосването на служебния енергиен министър е предизвикало сътрудниците й да търсят решение на казуса, засягащ 100 000 души – работещи и техните фамилии.

От „ ИТН “ показаха подозрения за персонални ползи на народните представители.

От Българска социалистическа партия приканиха да се реши дали ще продължи с мораториуми да се ръководи българската енергетика.

В последна сметка решението беше признато с 196 гласа „ за “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР