Депутатите разшириха помощта, която туроператорите получават от държавата заради кризата.

...
Депутатите разшириха помощта, която туроператорите получават от държавата заради кризата.
Коментари Харесай

По-голяма помощ за туроператорите прокараха депутатите чрез странно законотворчество

Депутатите разшириха помощта, която туроператорите получават от страната поради рецесията . Това стана с промени в закона за изключителното състояние, препоръчани от “Обединени патриоти ” и подкрепени от ГЕРБ.
В настоящия закон е заложена мярка, съгласно която туроператорите, които употребяват авиопревозвачи с български действен лиценз за чартърни полети на туристи до нашата страна, получават от хазната дотация от 35 евро на седалка за всеки полет, изпълнен с български въздушен транспортьор. Мярката има период на деяние от 2 години след анулацията на изключителното състояние, т.е. до 13 май 2022 година
По искане на патриотите от наредбата в този момент отпадна условието туроператорите да употребяват единствено лицензирани български превозвачи – могат да бъдат всевъзможни, стига да имат годен лиценз. Така значително се уголемява обсегът на държавната помощ, тъй като от дотацията ще могат да се употребяват и задгранични такива.
Фрапиращото беше, че смяната се прокара в заключителните разпореждания на законопроект за изменение на Закона за Българския Червен кръст . Този метод беше разкрититикуван от опозицията, която го дефинира като „ бърза писта ” в законодателството. „ По създание нямаме опция да обсъдим дали е добре или не, само че е несъмнено, че ще се ангажират спомагателни разноски от държавния бюджет – не е ясно какъв брой, какъв резултат, къде ще отидат ”, уточни соцдепутатът Крум Зарков, представен от Сега. 
Управляващите подминаха забележката с безмълвие и поддържаха измененията.
Поправките, засягащи Българския Червен кръст, разрешават да се учредява безплатно право на градеж в негова изгода върху парцели – обществена или частна държавна благосъстоятелност, за трайно облекчаване на публични потребности. Изградените върху парцелите обекти няма да могат да се употребяват за стопански действия, прецизираха депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР