Депутатите разделиха Комисията по конституционни и правни въпроси на две.

...
Депутатите разделиха Комисията по конституционни и правни въпроси на две.
Коментари Харесай

Разделиха правната комисия в парламента на две

Депутатите разделиха Комисията по конституционни и правни въпроси на две. По предложение на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова бе решено да се създадат промени в Правилника за организация на активността на Народното събрание, с които се обособяват две непрекъснати комисии - Комисия по конституционни въпроси и Комисия по правни въпроси.

При представянето на предлагането Атанасова съобщи, че през вчерашния ден единомислещо е било взето това решение и че е реализиран консенсус с останалите ръководители на парламентарни групи.

Считаме, че високата натовареност на Комисията по правни въпроси би се преодоляла със основаването на една спомагателна Комисия по конституционни въпроси, в която да се обсъдят всички вероятни промени в Конституцията, в случай че Народното събрание реши да прави такива, разяснява Атанасова.

Тя уточни също, че в Комисията по конституционни въпроси може да се преглеждат и въпроси, свързани с лишаване на депутатски имунитет, в случай че има такива претенции, както и въпроси по отношение на концепцията за развиване на правосъдната промяна.

Считам, че тази комисия е редно да бъде на паритетен принцип, а Комисията по правни въпроси - на симетричен, разяснява също Атанасова.

С решението се вършат промени в правилника на Народното събрание, с които се обособяват общо 25 непрекъснати комисии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР