Депутатите продължиха и днес работа по бюджета на държавата до

...
Депутатите продължиха и днес работа по бюджета на държавата до
Коментари Харесай

Депутатите приеха Бюджет 2024

Депутатите продължиха и през днешния ден работа по бюджета на страната до приемането му.

 

Вчера народните представители съумяха да одобряват бюджетите на всички министерства и множеството държавни институции.

 

Парламенът реши, че през 2024 размерът на месечните помощи за развъждане на дете за семейство с 1 дете ще е 50 лева, за 2 деца - 110, а за три деца - 165 лв..

Не беше подкрепено предлагането на Българска социалистическа партия детските надбавки да се усилят с 10% поради инфлацията.

375 лева е еднократната помощ за раждане онлайн дете, 900 лева.- за второ.

8 лева остава дотацията за един получен автентичен глас на изборите, не беше признато предлагането на Има Такъв Народ тя да е 1 лева

Минималният размер на фискалния запас към 31 декември 2024 година е 45 милиарда лева Максималният размер на държавния дълг към края на 2024-та не може да надвишава 48 милиарда лева Максималният размер на новия държавен дълг, който може да бъде стихотворец през годината, 11.7 милиарда лева

Все още не са гласувани данъчните облекчения за родители и корекцията на налозите върху хазарта. Предстоят и дебатите за 1600 общински плана, предложенията, за които бяха добавени в план-сметката, по гледище на локалните управляващи. Въпросните планове ще се извършват в идващите 3 години, като на 3 месеца общински управляващи могат да оферират и нови.


Бюджетът е заложен с недостиг от 3%. Разчетите са направени при предстоящ растеж на стопанската система следващата година от 3,2 на 100 и средногодишна инфлация от 4,8%. През държавния бюджет ще бъдат разпледелен близо 40% от Брутният вътрешен продукт на страната.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР