Депутатите продължават с обсъждането на актуализацията на бюджета. Ожесточените дебати

...
Депутатите продължават с обсъждането на актуализацията на бюджета. Ожесточените дебати
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Отново: Спорове в НС по актуализацията на бюджета

Депутатите не престават с разискването на актуализацията на бюджета. Ожесточените диспути в пленарната зала започнаха още в самото начало. Причината за това беше по какъв начин да бъдат разпределени по пера средствата в актуализацията в бюджета.

Първият конфликт беше за 74 млн. лв., гласувани от бюджетна комисия, с поддръжката на ГЕРБ-, Има Такъв Народ, и " " за Столичната община, съобщи Българска национална телевизия. След това разногласията се придвижиха за парите за финансови разноски на общините и за 35 млн. в допълнение за заплати на общинските чиновници. Спорове имаше и за прословутата мярка на кабинета в оставка за 25 ст. на литър отстъпка за всеобщите горива, както и за решението да мине през пленарна зала отпущането на държавни кредитни гаранции за " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " на стойност над 1 мрлд. лева

Ето част от дебатите:

Елена Димова, народен представител от ГЕРБ-СДС:  " Дори служебните кабинети не го е имало това да няма разговор сред общините и държавно управление и министър председател. Но към този момент се случи. Какво предлагаме ние - предлагаме 100 млн. целева дотация за чиновниците в държавната администрация ".

Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия:  " Всички оферти за 100 - 200 млн. щом са за заплати, ще ги подкрепим. Но за какво не го направихте 12 години. Управлявахте толкоз време, а в този момент би трябвало да се вдигнат парите и на регионални управи, всички желаят да се вдигнат парите ".

Настимир Ананиев, народен представител от " ":  " На непознат портфейл и 100 млн. са малко. Да, имате си болшинство, ще си гласувате каквото сте решили. Въпросът е, че парите, за които говорите в районното министерство, те са там. Те са взети от АПИ и 418 млн. са отделени за планове. Обърнете се към министър Караджов да ги разпредели по общините ".

Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година, ръководител на ПГ " ":  " Настимир Ананиев излъга много грозно. И може да пристигна министърът да изясни. Аз приказвах с него. Тези 400 млн. са извадени от бюджета и пратени авансово в АПИ. Аз бях на срещата, когато му сподели, че ще ги възвърне. И в този момент Караджов ще бъде заставен да ги вземе назад тези пари, тъй като по този начин заплашва републиканска пътна мрежа. Така че може да извикате министъра да изясни, тъй като господин Ананиев освен не схваща, само че и споделя погрешни неща ".

Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова, министър на районното развиване в оставка:  " Липсата на актуализация особено за общинските обекти ще направи безусловно невероятно класирането и определянето на планове, които да бъдат финансирани ".

Байрям Байрям, народен представител от Движение за права и свободи:  " Когато погледнем надясно Министерски съвет няма никой. Вицепремиерът е най-редно да е тук, само че той не е. Защото най-вероятно предложенията на Министерски съвет не бяха признати ".

, народен представител от ГЕРБ-СДС:  " Взимам думата, с цел да обясня за 25-те стотинки отплата и за какво те няма да свършат работа. По това, което оферирате, пенсионерите ще получат 6 лева, работещите 12 лева на месец, а богатите, които нямат потребност, ще получат 100 лв.. Вашето предложение трябваше да бъде таргетирано ".

Александра Кокорчева, народен представител от " ":  " Тази мярка от 25 стотинки на литър се планува единствено за по-евтини горива, това е метод да се сегментира. Така че тази нечиста сделка би трябвало да се приключи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР