Депутатите приеха прекратяването на мандата на управителя на НЗОК проф.

...
Депутатите приеха прекратяването на мандата на управителя на НЗОК проф.
Коментари Харесай

Отстраниха предсрочно шефа на НЗОК

Депутатите одобриха прекратяването на мандата на шефа на НЗОК проф. доктор Петко Салчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

145 народни представители гласоподаваха „ за “, нито един срещу и 25 „ въздържали се “. След прегласуване 149 гласоподаваха „ за “, нито един срещу, а 26 се въздържаха.

Преди това Народното събрание разисква прекратяването на мандата на шефа на НЗОК.

При чуването в Комисията по опазването на здравето на шефа на НЗОК проф. доктор Петко Салчев не бяха получени съответни отговори на въпроси. Народните представители се сплотиха без възражения, че е налице редовно несъблюдение на отговорностите на шефа на НЗОК, избрани от Закона за здравното обезпечаване и е нарушен разговорът с Българския лекарски съюз. Предлагаме план на решение за предварително преустановяване на мандата на шефа на НЗОК. Това сподели от парламентарната естрада националният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов.

„ Управителят на НЗОК редовно не извършва отговорностите си “, означи Ангелов и добави, че проф. Салчев едностранно интерпретира и сервира информация на Надзорния съвет на НЗОК, не дава опция на БЛС да извършва законните си отговорности.

Ангелов съобщи, че би трябвало да се отпуши процесът. „ Винаги можем да работим дружно в полза на българските пациенти “, обърна се той към проф. Салчев. Управителят на НЗОК съобщи, че е горделив с това, което е постигнал и ще си тръгне с гордо вдигната глава, тъй като оставя една работеща институция.

„ В един разговор има две страни “, сподели още той и добави, че е водил доста разговори водил, в това число договаряния най-много за признаването на българските лекарски дипломи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР