Депутатите приеха оставката на народния представител Александър Тодоров, за да

...
Депутатите приеха оставката на народния представител Александър Тодоров, за да
Коментари Харесай

Приеха оставката на депутата Александър Тодоров, за да стане директор на Тотото

Депутатите одобриха оставката на народния представител Александър Тодоров, с цел да може да застане на поста изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор. Той бе препоръчан от спортния министър Радостин Василев.

Тя се одобри след близо 2 часа спор и породи голям брой разногласия. Депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи се сплотиха против депутата от Политическа партия " ИТН ", тъй като съгласно тях той е подписал декларация с погрешно наличие. Те позволиха и вероятността, че Тодоров е подписал тази декларация без да знае какво в действителност подписва.

Припомняме, че породиха подозрения в редовността на назначението на Тодоров, преди той да се е отказал от депутатския си мандат, тъй като в противоположен случай той няма право да заема служба в обществени сдружения, каквото е тотализаторът.

Депутатът от Има Такъв Народ Ива Митева изясни, че има едномесечен период, в който лицата, които заявяват несъответственост имат опция да я отстранен.

" В своята декларация Александър Тодоров е заявил, че е депутат, след което е подал оставката си. Нали не очаквате всеки, който назначаваме на обществен пост преди този момент да е незает? ", съобщи Митева.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР