Депутатите приеха окончателно таксата от 20 лв/MWh за пренос на

...
Депутатите приеха окончателно таксата от 20 лв/MWh за пренос на
Коментари Харесай

Сблъсък в парламента: Спор заради допълнителната такса от 20 лв/MWh за пренос на руски газ

Депутатите одобриха дефинитивно таксата от 20 лв/MWh за транспорт на съветски газ през страната да се дължи от ползвателите на газопреносната мрежа, а не от оператора. За събирането на средствата ще имат грижата от Агенция „ Митници ” и Национална агенция за приходите, а не от „ Булгартрансгаз ”, както беше заложено в началото. Предложението за промяна пристигна от ПП-ДБ. От опозицията упрекнаха ръководещите, че вършат чест ремонт на преди малко признато закони. По-късно и съпротива, и ръководещи се съгласиха, че от поправката има потребност.
„ Идеята е задължените лица да заплащат таксата за импорт и транспорт. Таксата да се дължи от ползвателите на газопреносната мрежа. „ Булгартрансгаз ” може да натрупа отговорности за извънредно малко време„ сподели националният представител от ПП-ДБ Васил Стефанов.
„ Когато сеете ветрове, ще жънете стихии, вие, а не Путин, добави Павела Митова от Има Такъв Народ.
„ Става дума за неточност, какъв брой е преднамерена, би трябвало да питаме изпълнителната власт, която изготви текстовете, само че тя не е в зала ”, акцентира Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.
„ Булгартрансгаз ” към този момент дължи на страната 250 млн. лв.. Виновни сте вие, тъй като не изпипвате законодателство ”, сподели Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.
„ Трябва да помислим тези 250 млн. лв. по какъв начин да отпаднат от отговорностите на „ Булгартрансгаз ” към страната. Те към днешна дата наподобяват несъбираеми ”, посочи Жечо Станков от ГЕРБ.
Йордан Тодоров от „ Възраждане ” попита за какво разчитат на опозицията, с цел да им оправя законовите грешки. „ Вие си ги приемате, вие си ги оправяйте ”, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР