Депутатите приеха окончателно промените за частните линейки. На гласуване не

...
Депутатите приеха окончателно промените за частните линейки. На гласуване не
Коментари Харесай

Депутати видяха лобизъм в регламента за частните линейки

Депутатите одобриха дефинитивно измененията за частните коли за спешна помощ . На гласоподаване не минаха обаче предложенията за стягане на контрола върху копърките. Така частните коли за спешна помощ ще действат по досегашния ред.

Идеята не мина без разногласия по предложенията . Халил Летифов от Движение за права и свободи счита, че законът е нужен, само че би трябвало да се организира сериозен спор. Не е ясно, съгласно него, кои заболели ще транспортират частните коли за спешна помощ и кои колите на Спешната помощ. Движение за права и свободи изиска законът да се уточни.

Лобистки закон, по този начин го дефинира социалистът Георги Свиленски. Той изиска идващия парламент и последващо държавно управление да решат въпроса.
 Регламентираха активността на частните коли за спешна помощ
Регламентираха активността на частните коли за спешна помощ

Българска социалистическа партия питат дали тази активност би трябвало да се управлява от транспортното ведомство или от здравното

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е афектиран от обвиняванията в лобизъм. За него законът е в интерес на хората и даже към този момент е просрочен. " Но би трябвало ли още да закъснее ", недоумява той.

Летифов попита кой ще управлява частните коли за спешна помощ. Симеонов сподели, че законът не е обстоен, само че дава въпреки всичко някакво решение.

Припомняме, на 11 февруари 2021 година, депутатите одобриха на първо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР