Депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравното осигуряване. С

...
Депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравното осигуряване. С
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравното осигуряване

Депутатите одобриха дефинитивно промени в Закона за здравното обезпечаване. С промените се цели контролиране на обсега на Националния рамков контракт за медицинските действия и изискванията и реда за работата на аптеките с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). 

 

Националните рамкови контракти към този момент би трябвало да съдържат условия по отношение на главните трудови хонорари на медицинските експерти, работещи в лечебни заведения за болнична помощ в осъществяване на контракти с НЗОК, които са не по-малко удобни от плануваните в груповия трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “.

 

Договорите ще включват и методика за финансиране на медицински личен състав в лечебни заведения, които правят медицински действия в отдалечени, труднодостъпни региони или единствени извършват съответната активност в общината, както и в лечебните заведения за болнична помощ. 

 

С измененията се усъвършенства достъпът на здравноосигурените лица в отдалечени и труднодостъпни райони и в общини, в които няма други лечебни или здравни заведения, до здравна помощ от главния пакет, обезпечен от бюджета на НЗОК, както и до лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР