Депутатите приеха на второ четене удължаването на действието на бюджета

...
Депутатите приеха на второ четене удължаването на действието на бюджета
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене Закона за удължаване на бюджета

Депутатите одобриха на второ четене удължаването на действието на бюджета за предходната година. 

Това е належащо до приемането на постоянен за актуалната година бюджет.

Преди малко повече от седмица финансовият министър Асен Василев съобщи, че в най-кратки периоди – до 31 юли, ще бъде направен постоянен бюджет за тази година от Министерството на финансите.

Със законопроекта ще се подсигуряват част от заплащанията от хазната, в това число по-високите пенсии от първи юли. Минималната пенсия става 523 лв., а оптималният размер на обезпечените вземания при банкрут на работодателя - 1950 лв..

С удължаването на бюджета се подсигурява и помощ от 300 лв. на година за родителите с деца във втори, трети и четвърти клас.

Депутатите одобриха дефинитивно удължаването на трите съществени бюджета - на страната, на публичното обезпечаване и на Здравната каса.

Министерството на финансите не поддържа предлагането общините да могат да харчат по-голяма част от бюджета си, само че изиска да употребява пари от фискалния запас. Депутатите утвърдиха и двете претенции на министерството, само че не разрешиха да се харчат пари от Сребърния фонд.

От Министерството на финансите ще създадат калкулации дали е по-изгодно да употребяват парите от фискалния запас или да взимат заем.

Подробности – във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР