Депутатите приеха на второ четене повишаването от 11 на 12

...
Депутатите приеха на второ четене повишаването от 11 на 12
Коментари Харесай

Дневната винетка за камионите - максимум 12 евро

Депутатите одобриха на второ четене повишението от 11 на 12 евро на оптималния размер на таксата, заплащана от тежкотоварни коли за потребление на пътната инфраструктура. Това стана с приемане на промени в Закона за пътищата, които бяха импортирани от народния представител от ГЕРБ Александър Ненков, оповестява " Фокус ".

Промените се постановат, с цел да се синхронизира българското законодателство с европейските наставления. Това се показва в отчета на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Според вносителите с повишение на размера на таксата с 1 евро на годишна база нарастването на приходите от дневни винетни такси от тежкотоварните коли, събирани от Агенция " Пътна инфраструктура ", се чака да бъде над 2.8 млн. лв..

Таксата обгръща всички транспортни средства, които придвижват товари, както и транспортните средства с две и повече оси, които имат техническа позволена оптималната маса 12 или повече тона.

Автобусите също са наранени от смяната. Новата цена ще бъде плащана и от транспортни средства, предопределени за транспорт на пасажери с повече от осем места за сядане, без мястото на лидера.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР