Депутатите попълниха състава на шест постоянни парламентарни комисии.За член на

...
Депутатите попълниха състава на шест постоянни парламентарни комисии.За член на
Коментари Харесай

Депутатите попълниха състава на шест парламентарни комисии

Депутатите попълниха състава на шест непрекъснати парламентарни комисии.
За член на комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната беше определена Милена Димова от ПГ на ГЕРБ-СДС.  Иван Червенков от ПГ на ГЕРБ-СДС бе определен за член на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите. С друго решение той бе освободен от комисията по труда, обществената и демографската политика, а на негово място влезе колежката му Милена Димова. Ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред бе попълнено с Мюмюн Мюмюн от ПГ на Движение за права и свободи, който стана неин зам.-председател. Петя Ставрева от ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) стана член на Комисията по превоз и известия. Тя попълни състава и на Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта.
Междувременно НС реши да няма да има комисия за инспекция на изказванията за оказан напън над министър Йоловски

Народните представители не поддържаха предлагането на " Възраждане " за основаване на Временна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е бил оказван напън от депутати.

В първото гласоподаване поддръжка пристигна от 78 народни представители .

Един народен представител на ГЕРБ-СДС гласоподава " за ", 36 депутати от ПП-ДБ гласоподаваха " за ", 32 депутати от " Възраждане " гласоподаваха " за ", 1 народен представител от Движение за права и свободи гласоподаваха " въздържал се ", 1 народен представител от Българска социалистическа партия гласоподава " за ", 7 депутати от Има Такъв Народ гласоподаваха " за " и самостоятелният депутатът Радостин Василев гласоподава " за ".

Последва и прегласуване на Проекта на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е бил оказван напън от народни представители да прави избрани дейности.

При второто гласоподаване поддръжка за проекторешението получи поддръжката на 62 депутати.

1 народен представител на ГЕРБ-СДС гласоподава " за ", а 8 " въздържал се ", 21 депутати от ПП-ДБ гласоподаваха " за ", а 1 " въздържал се ", 31 депутати от " Възраждане " гласоподаваха " за ", 2 депутати от Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу ", 1 народен представител от Българска социалистическа партия гласоподава " за ", а 16 " въздържал се ", 7 депутати от Има Такъв Народ гласоподаваха " за " и самостоятелният депутатът Радостин Василев гласоподава " за ".

По тематиката

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР