Депутатите подхващат фалшивите шофьорски книжки. До това се стигна, след

...
Депутатите подхващат фалшивите шофьорски книжки. До това се стигна, след
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Босия е много зле, не мислим за човешкия живот - няма перспектива за българите!

Депутатите подхващат подправените шофьорски книжки. До това се стигна, откакто известният отстъпник Николай Колев - Босия разгласи гладна стачка поради пазаруването на свидетелствата за ръководство на моторни транспортни средства, което съгласно него е повода за доста жертви по пътищата. Освен това дисидентът изиска и оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разформироване на сегашния парламент.

Преди дни Босия даде конференция, а на нея участва и Ренета Инджова. Тя е първата и досега единствена жена министър-председател на България. Бе назначена от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 година да оглави служебния кабинет.

- Г-жо Инджова, вие присъствахте на конференцията на Николай Колев-Босия преди дни. Какво ви накара да отидете?

- Накара ме това, което накара всички да мълчат и да участват на жертвата на един заслужен българин. Това пък на мен пък ми разреши да не остана бездушна. Напротив. Смятам, че всичко, което е по силите ми, ще не преставам да върша, с цел да бъде чут. Едновременно с това почитам волята на Николай Колев да избере дали да остане да живее измежду този народ, който очевидно не го заслужава, или да си тръгне, тъй като другият свят несъмнено ще е по-добър. Вчера отидох на митинга на животновъдите, смятайки, че ориста на животните ще разсъни и човешко съчувствие към другар, към човек... С мъка открих, разговаряйки с доста хора, че никой не ме попита какво ще стане с живота на Босия. Значи спасяваме животни, за което аз съм "за ", макар че без всевъзможни учредения се стартира тази поголовна сеч на добитък. Обстоятелството, че драмата с животните не накара никого да се замисли и за човешкия живот, в тази ситуация за Босия, ме кара да считам, че няма вероятност за българите. Никаква!

- Какво е положението на Николай Колев към днешна дата. Имате ли информация?

- Имам информация. Пулсът му към този момент е над 100, кръвното му е под 80 на 40. Това са неизбежните обстоятелства от това, че към този момент 37 дни, в случай че не се неистина, той не се храни. Сутринта разговарях и с лекари. Те считат, че Босия е належащо да бъде под надзор и наблюдаване и с подготвеност за интервенция. Но както виждате, макар че съм призовала Цвета Караянчева в институционалното й качество и в работно време да го одобри, тя хукна да го посещава като пациент. Призовах и президента да се намеси в тази драма, само че е отишъл министър Радев. Предложих си напъните, в понеделник, да го одобряват в Народното събрание незабавно и на момента. Те го подлъгаха с есемес, че ще го посетят у дома.

Искам да кажа, че съчетанието на избиването на животни и скланянето на протестиращите на 10 лв., на 7 лв., откакто бяха тръгнали да пазят страната от погрома, в който тя се намира от ръководството на тази власт, след което си отидоха удовлетворени, без дума да стане за Босия, е тъжно. Днес разбрах, че животът на всяко едно животно се цени повече от живота на човек.

- Къде се намира Николай Колев-Босия...

- Вкъщи си е. Днес би трябвало да го приготвят, с цел да може в 14,30 часа да отиде на съвещанието на Анкетната комисия в Народното събрание. Три месеца и половина трябваше да минат, с цел да го изслушат. Той това изиска. Аз нямам визия с какви очи през днешния ден хората в тази комисия ще седят там и ще го гледат и той с какви сили ще дава отговор. И дали Босия ще бъде в схващане, с цел да приказва.

Интервю на Дир.бг
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР