Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите от Батак и „милиони

...
Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите от Батак и „милиони
Коментари Харесай

Депутати на крака за жертвите от Батак, ДПС напусна залата

Депутатите уважиха с минута безмълвие жертвите от Батак и „ милиони българи, станали жертва на геноцид” по време на османското господство. Това стана в прорез с признатите процедури, като апелът пристигна от депутата Павел Шопов в края на декларация от името на парламентарната група на „ Обединени патриоти”.

Атакистът Шопов изясни, че през днешния ден е денят на баташкото кръвопролитие. Той разкритикува ГЕРБ и Българска социалистическа партия, че години наред не позволяват 17 май да бъде признат публично като ден на геноцид над българите.
Павел Шопов добави, че от Движение за права и свободи въобще не можел да чака такова нещо.

„ И по този начин, аз ще завърша с този апел – да станем на крайници и да почетем паметта на мъчениците от Батак и всичките несъмнено милиони българи, станали жертва на геноцида над българите през годините на османското робство”, съобщи депутатът.

В този миг председателстващ съвещанието беше съпартиецът му Явор Нотев.
„ За отдаване на респект с безмълвие се изисква друга процедура. Поканата на господин Шопов можем да осъществим и ad hoc”, изясни Нотев. След това той помоли със ставане на крайници да бъдат почетени жертвите.

Няколкото депутати от Движение за права и свободи пък напуснаха залата, до момента в който сътрудниците им от останалите парламентарни групи бяха на крайници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР