Депутатите пак прекроиха правомощията на главния прокурор. На първо четене:

...
Депутатите пак прекроиха правомощията на главния прокурор. На първо четене:
Коментари Харесай

Депутатите пак прекроиха правомощията на главния прокурор


Депутатите отново прекроиха пълномощията на основния прокурор. На първо четене: Приеха промени в Закона за правосъдната власт за пълномощията на основния прокурор. Парламентът прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.
Със 134 гласа „ за “, 90 „ въздържал се “
и 31 „ срещу “ народните представители разписаха, че определеният пъкъл хок прокурор ще може да проверява не единствено основния прокурор, само че и сигнали срещу заместниците му, предава 

Народните представители Кирил Петков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов (Продължаваме смяната – Демократична България “)
са вносители на измененията.
В отчета на парламентарната комисия по правни въпроси се показва, че със законопроекта се цели да се преустановят
вероятни спорни
тълкувания на настоящите разпореждания и да се подсигурява ефикасното им използване по отношение на закононарушения, осъществени
от заместник на основния прокурор.
Предлага се създаването на системи за инцидентно систематизиране, които да дават отговор на високи идентични условия за сигурност, без да има друго отнасяне, като е планувано настоящите системи да се ползват до въвеждане на новите системи.
Със законопроекта се предлага
 въвеждане на единна система за инцидентно систематизиране, отговаряща на високи стандарти, подлежаща на регулярен одит и употребена за всички цели по Закона за правосъдната власт, както и инцидентният избор по член 112, алинея 6 от него.
Парламентът ратифицира
Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Социалистическа република Виетнам, въпреки това, подписано на 30 юни 2019 година в Ханой.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР