Депутатите отхвърлиха отчета за дейността на Съвета за електронни медии

...
Депутатите отхвърлиха отчета за дейността на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха отчета на СЕМ за 2022 година

Депутатите отхвърлиха доклада за активността на Съвета за електронни медии за 2022 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това стана с 128 гласа “против ” на депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Възраждане ” и 1 самостоятелен депутат.

Председателката на медийния регулатор Соня Момчилова съобщи, че рекламите за хазарт би трябвало да бъдат неразрешени. Последва изявление на Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, който настоя още в този състав на Съвет за електронни медии да се преразгледат някои от неговите тълкувателни решения, а точно, че с едно от тях се е разрешила рекламата на хазарта.

“При един предходен ръководител на Съвет за електронни медии е било позволено всяко предаване да може да бъде преднамерено, в случай че има баланс в цялата стратегия. Това решение е от предходно управление и вие в този момент се сърдите за последствията му ”, съобщи Чолаков.

Мирослава Петрова от ПП-ДБ съобщи, че няма да поддържат отчета поради тона на председателката на Съвет за електронни медии, визирайки изказването ѝ, поставяйки под подозрение истиността на случилото се в “Буча ” (от юни 2023 година - бел. ред.).

Има Такъв Народ обаче пък насочиха рецензия към законодателната власт.

“Вината за Съвет за електронни медии я носи Народното събрание, тъй като той е избрал Пролет Велкова и Симона Велева за негови членове ”, сподели Тошко Йорданов. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР