Депутатите отхвърлиха декларацията на Продължаваме промяната“ (ПП) за определяне на

...
Депутатите отхвърлиха декларацията на Продължаваме промяната“ (ПП) за определяне на
Коментари Харесай

Вторият мандат пропадна: Декларацията на „Продължаваме промяната“ не мина

Депутатите отхвърлиха декларацията на „ Продължаваме промяната “ (ПП) за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание и ограниченията, нужни за тяхното реализиране.

Едва 63-ма народни представители поддържаха документа на Политическа партия, а 84 гласоподаваха срещу, 30 се въздържаха. Против декларацията гласоподаваха ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “, а Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ се въздържаха. Подкрепа за документа пристигна само от Политическа партия и „ Демократична България “.

Приемането на декларацията беше залог за сформиране на държавно управление с мандата на Политическа партия. При връчването на втория мандат във вторник кандидат-премиерът акад. Николай Денков съобщи, че в случай че програмният документ получи поддръжка в Народното събрание, то той ще се върне след седмица на „ Дондуков “ №2 с изпълнен мандат и предложение за конструкция и състав на Министерски съвет. В противоположен случай – ще го върне.
Свързани
Има два метода да се търси парламентарно болшинство, единият е да се обединим към общи цели и задания, другият е да раздадем постове и благоприятни условия за потребление на обществени запаси. Ние взехме решение да използваме първия. Оказа се, че огромна част от тази зала не е подготвена въобще да влезе в тази полемика - полемиката какви са целите на България през идната година.
акад. Николай Денков, кандидат-премиер

„ Ако не можем да се обединим към тези четири целта, в действителност би трябвало да се запитаме каква е нашата работа тук “, разяснява след вота в Народното събрание някогашният министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков и изрази признателност към акад. Денков за свършената до момента работа, съобщи БГНЕС.

В декларацията бяха включени няколко национални целта – развиване на конкурентна стопанска система, гарантиране на национална сигурност, реализиране на енергийна самостоятелност и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

Освен това в документа бяха препоръчани съответни ограничения за реализиране на описаните цели със периоди за осъществяване.

Очаквайте детайлности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР