Депутатите от Здравната комисия в парламента се събраха на заседание,

...
Депутатите от Здравната комисия в парламента се събраха на заседание,
Коментари Харесай

Изслушват Хинков и шефа на “Пирогов“ в Здравна комисия

Депутатите от Здравната комисия в Народното събрание се събраха на съвещание, с цел да изслушат сегашния шеф на „ Пирогов ” Валентин Димитров и здравния министър Христо Хинков. Поводът - свадите към болничното заведение и обвиняванията за финансови нарушавания.
Прочетете още
„ Аз мога да си подам оставката, само че за мен в отговорност в тази страна да не се вършат кавги на гърба на „ Пирогов ”. Когато някой има забележки към някой човек и неговата активност, той го извиква, седнал съм се, приказва се. Направен беше опит да бъда махнат от „ Пирогов ”. Налага ми се да звъня на моите възрастни родители - татко ми е на 90 години, майка ми на 85, с цел да изяснявам, че синът им не е апаш ”, сподели пред депутатите Валентин Димитров.

„ Този одит съдържа данни за действия, осъществени от изпълнителния шеф на „ Пирогов ”. Тук главният претекст е за неспазване на Закона за публичните поръчки. За положението на „ Пирогов ” разбирам – това е проблем на всички огромни лечебни заведения. Одитният отчет е въз основа на компания за кетъринг, която е алармирала Министерство на здравеопазването ”, сподели здравният министър Христо Хинков и добави, че главният акцент са нарушаванията в Закона за публични поръчки, съобщи Нова.

В отговор някогашният здравен министър Костадин Ангелов попита в случай че болничното заведение не разполага с несъмнено здравно произведение, а пристигна незабавен пациент, дали би трябвало да го оставят на операционната маса и да стартират процедура по Закон за обществените поръчки. Хинков сподели, че „ Пирогов ” има подписан контракт с банка за 34 млн. лв. с 24 месеца гратисен интервал. „ Този заем занулява всички предходни отговорности към разнообразни кредитори. Важно е да се подчертае, че след гратисния интервал сдружението би трябвало да заплаща по 251 000 лв. месечно ”, изясни министърът.

„ Болница „ Пирогов ” генерира загуба от лекуването на деца, стана ясно от чуването на шефа на болничното заведение в Здравна комисия. Държавата покрива към 20% от активността на две клинични пътеки за деца, останалите пари се генерират от останалата активност на болничното заведение, разясни той.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР