Депутатите от Възраждане сигнализираха за проблем, предизвикан от Министерството на

...
Депутатите от Възраждане сигнализираха за проблем, предизвикан от Министерството на
Коментари Харесай

Възраждане: Спряхме безумна наредба, която щеше да навреди на бизнеса

Депутатите от " Възраждане " алармираха за проблем, провокиран от Министерството на финансите. Това разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът Цончо Ганев, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Проблемът е по отношение на това, че доскоро повече от един месец по отношение на една поднормативна норма, която бяха сложили на публично разискване и която касаеше приключването на всички счетоводни компании, респективно касаеше разноските на всеки един частник, който би трябвало да заплаща за счетоводни услуги.

" Става дума за поредна административна тежест, която щеше да се стовари върху бизнеса - безумна разпоредба, за която всички счетоводни асоциации дават негативно мнение, съобщи Цончо Ганев пред публицисти.

По думите му счетоводни асоциации се обръщат към някои от парламентарнопредставените партии, които не им обръщат никакво внимание. Когато от партията на Костадинов са разбрали за казуса са инициирали среща с всички счетоводни асоциации. След работна среща с тях са поканили министър Росица Велкова на диалог.

Ганев й благодари и уточни, че е направила всичко належащо. " Още през днешния ден има бърза реакция на Министерство на финансите и тази разпоредба е спряна. По молба на " Възраждане " бизнесът ще бъде вкаран в работни групи, с цел да може тази разпоредба да се уточни и да бъде предпазен фискът, както и най-хубавото решение във връзка с бизнеса ", добави депутатът.

Според него това е образец по какъв начин и в нефункционално работещо Народно заседание може да се свърши полезна работа във връзка с действителния бизнес и изпълнителната власт да бъде спряна да не взема решения, които утежняват на административна тежест във връзка с всички регулации правила и поднорми. Това решение касае всеки един бизнес, бе безапелационен националният представител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР