Депутатите от Продължаваме промяната - Демократична България Ивайло Мирчев и

...
Депутатите от Продължаваме промяната - Демократична България Ивайло Мирчев и
Коментари Харесай

Депутати искат проверка на системата за МВР за справки за глоби

Депутатите от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев и Йордан Иванов ще изискат одит за финансирането и качеството на осъществяване на системата на Министерство на вътрешните работи, която дава опция за онлайн инспекция за невръчени санкции за нарушавания на пътя. От няколко дни от вътрешното министерство се хвалят с нея и функционалността към този момент през нея да става и заплащането на фишовете и актовете.

В пост в обществената мрежа " Х " (доскоро позната като Twiter) Мирчев написа, че компанията реализатор е получила над 200 поръчки с държавни пари, а цената за направата е над 1 млн. лева " Ще пожелаеме одит за адекватността на тази сума за разработка на сходен вид система, тъй като резултатът е, меко казано, неприятен ", отбелязва депутатът.

Той дефинира потребителския интерфейс на системата като несъответстващ и отбелязва, че поради огромното натоварване част от функционалностите не работят. " С сътрудника Иванов ще зададем серия въпроси към Министерство на вътрешните работи, ще прегледаме деликатно техническата документи, включително да установим дали е възложен изходният код, както изисква законът, и дали при приемането са направени проби за улеснение на потребителския интерфейс ", написа още Мирчев.

Междувременно в обществените мрежи се появиха много мнения от недоволни консуматори. Най-често те се оплакват, че системата постоянно блокира от претоварване. Повечето от сигналите са свързани с неспособност да се заплати през портала на Министерство на вътрешните работи излязло при информация обвързване.

Проверка сподели, че самата информация за неплатени фишове и актове става за секунди и без проблеми.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР