Депутатите от ПГ на ДПС смятат, че трябва да се

...
Депутатите от ПГ на ДПС смятат, че трябва да се
Коментари Харесай

Пеевски пише законопроект срещу златните паспорти

Депутатите от ПГ на Движение за права и свободи считат, че би трябвало да се форсира отпадането визите за жителите на Европейския съюз, респективно и за България. За това от Движение за права и свободи ще внесат законопроект, с който се не разрешава издаването на по този начин наречените златни паспорти.

На трибунка в Народното събрание Хамид Хамид изясни, че законопроектът ще бъде импортиран още в първите дни на идната година в деловодството на Народното събрание, като вносители ще бъдат Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид. Със законопроекта напълно ще бъде отстранена опцията за издаване на златни паспорти.
Питат Янаки Стоилов за доказателства против Пеевски - той уточни " златните паспорти ", Дончева разгласи Хамид за юрист на олигарха
Ако има по-интересни въпроси, във връзка с издаването на българското поданство, те би трябвало да се търсят най-много при издаването на...
Прочети повече
Ироничното в тази ситуация е, че тъкмо Движение за права и свободи прокара концепцията против 1 млн. лв. инвестиция чужденци да вземат българско поданство.

" Делян Пеевски незаслужено беше забъркан в такива изказвания, че е взел участие в схеми при издаване на такива паспорти. Ние опровергахме изрично и с обстоятелства, че няма такива данни за негово присъединяване и ще пожелаеме документи за всеки един паспорт при какви учредения е публикуван и това за всеки съответен златен паспорт, публикуван от България. Там също ще отрием забавни неща ", сподели Хамид Хамид.

Йордан Цонев уточни, че в отчета на Европейската комисия се загатва, че има три спънки за отпадането на визите за България, Румъния и Кипър - издаването на по този начин наречените златни паспорти, измамите при тяхното издаване и корупцията на общински и държавни чиновници.

Европейска комисия приготвя такова законодателство до 2025 година за възбрана на подобен тип златни паспорти, тъй като това нарушава сигурността на Европейския съюз. Според Движение за права и свободи, годишно 20 милиарда евро са вложенията, които се вършат за европейско поданство в Испания, Поругалия и Гърция. България не е някакъв изолиран остров и по тази причина от Движение за права и свободи желаят възбрана за издаването на златните паспорти.
Даваме поданство на чужденци против два милиона лв.
Чужденци ще могат да получават българско поданство, в случай че влагат най-малко 2 млн. лева на фондовата борса. Това гласят нови текстове, ко...
Прочети повече
Законопроект на държавното управление по въпроса със златните паспорти беше пуснат в края на март, 2019 година, а тъкмо преди изключителното състояние поради пандемията от ковид към този момент се обсъждаше и предложение на различен законопроект.

А по какъв начин още по времето на Цецка Цачева като правосъден министър страната си призна какъв неуспех е тази " капиталова скица " - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР