Депутатите от партия Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарна зала, където

...
Депутатите от партия Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарна зала, където
Коментари Харесай

„Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарна зала, не искат да участват в промените на Конституцията

Депутатите от партия „ Възраждане “ и Има Такъв Народ напуснаха пленарна зала, където сега се гледат промени в Конституцията на второ четене.

Заседанието стартира с декларация от страна на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, който насочи обиди към народните представители, за което бе охулен от ръководителя. В края на изявлението си Йорданов съобщи, че няма да вземат участие в „ този неприличен акт “ и ще изоставен залата. Депутатите от Има Такъв Народ останаха до момента в който водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов произнесе и своята декларация.

След нея и двете парламентарни групи напуснаха пленарна зала. 

Корнелия Нинова разяснява, че в случай че Има Такъв Народ и „ Възраждане “ бойкотират нещо, то не внасят оферти сред първо и второ четене, а те имат десетки.

„ Тези, които бойкотират няма да бъдат тук, с цел да поддържат личните си оферти, като това да се запише българския лев като национална валута “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й такива промени би трябвало да се вършат след голямо публично единодушие, каквото липсвало и ще „ взриви “ съществуващия публичен контракт. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР