Депутатите от парламентарната група на БСП за България взеха решение

...
Депутатите от парламентарната група на БСП за България взеха решение
Коментари Харесай

БСП изключи Спас Панчев от парламентарната група

Депутатите от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " взеха решение да изключат от групата Спас Панчев. Те упорстват той да напусне Народното събрание, в който е влезнал от квотата на " Българска социалистическа партия за България " и да освободи мястото за идващия от листата в Стара Загора.
Другият депутат - Димитър Георгиев ще замрази участието си в Български земеделски народен съюз " Александър Стамболийски ". Той изрази своето предпочитание да остане да работи с парламентарната група за задачите и политиките на обединението " Българска социалистическа партия за България ". Парламентарната група на левицата одобри това решение.
По-рано през днешния ден Българска социалистическа партия изключи Земеделския съюз " Александър Стамболийски " от лявата коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Решението бе взето на взаимно съвещание на Коалиционния съвет, Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на парламентарната група. До днешното решение се стигна, откакто в събота на конгреса на земеделците оповестиха, че напущат коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Секретарят на парламентарната група на левицата Атанас Зафиров уточни, че причина е желанието на земеделците да вземат участие независимо на локалните избори следващата година. И още:
" Категорично не сме съгласни с изказаното мнение от ръководителя на Земеделския съюз " Александър Стамболийски ", че Българска социалистическа партия и обединението би трябвало да търсят взаимни отстъпки с ръководещата коалиция. Всъщност това не е нещо ново, защото е реалност, че в страната, в избрани общини, съветниците на Земеделския съюз " Александър Стамболийски " работят дружно с ГЕРБ и поддържат болшинствата на ГЕРБ. Мога да загатна и Пловдив, и Видин, Тунджа-община. Това е недопустимо ".
От социалистическата партия приканват двамата депутати от земеделския съюз - Спас Панчев и Димитър Георгиев, да изоставен Народното събрание по морални аргументи, защото към този момент не са част от коалиция " Българска социалистическа партия за България ".
Пред БНР Панчев бе безапелационен, че това няма да се случи.
" Няма причина да напуснем Народното събрание, тъй като за нас са дали своят вот и нашите членове на партията, и нашите симпатизанти, и ние ще продължим да пазиме техните ползи и ползите на гласоподавателите от нашите райони, в които сме определени ".
Спас Панчев увери, че на идния избор на съмнение, импортиран от левицата, те ще гласоподават дружно с депутатите от " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР