Депутатите от Комисията за борба с контрабандата приеха на второ

...
Депутатите от Комисията за борба с контрабандата приеха на второ
Коментари Харесай

Депутатите в комисия одобриха промените в Закона за горивата

Депутатите от Комисията за битка с контрабандата одобриха на второ четене измененията в наредбата към Закона за петрол и нефтопродуктите . Текстовете бяха отлагани три пъти поради неодобрение от страна на дребните търговци на горива.

С наредбата се вкарват специфични условия за регистрация на търговците с петрол и нефтопродукти. Земеделците, които не правят търговия с горива и нефтени артикули, отпадат от закона.

С текстовете се позволяват ведомствени бензиностанции . Разрешава се мобилни коли да зареждат машините в галериите. За строителите при избрани категории се позволяват преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще следи къде се намират.

Депутатите отхвърлиха импортирано предложение от Българска социалистическа партия , с което се предлага дребните търговци да разполагат с 10 000 бутилки в наличност.

Комисията реши редица елементи по наредбата да се обсъдят от парламентарните групи в зала по време на второто четене. Аргументите са, че редица оферти са постъпили на 20 януари в Народното събрание.

Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев изрече своето неодобрение от признатите промени , като уточни и парадокса, че ставаме единствената страна в света, която е разгласила закон, без да е издадена наредбата, а в този момент се вършат промени в закона, отново даже преди да е призната наредбата.

Гечев изясни че с признатите ремонти остават неподходящите условия за бизнеса в страната, основава се монопол на огромните производители, а даже и една част от бизнеса, който е похарчил пари, с цел да отговори на условията в закона, се оказва, че се е охарчил на вятъра. Като образец депутатът от Българска социалистическа партия уточни условията за пълначните станции за газ пропан-бутан. Според Гечев предложенията се отхвърлят единствено тъй като са импортирани от страна на социалистите.

Според депутата от ГЕРБ Валентин Николов с предлагането на Българска социалистическа партия действително се основава тъкмо монопол. Той открои обстоятелството, че самата Българска социалистическа партия не е била единна при първо четене и една част от депутатите са подкрепили текстовете.Депутатът напомни, че в главната си част законът цели да записва играчите в " бранша " и в същото време да понижи административните спънки и да се усили конкуренцията.

Според новия ръководител на отрасловата комисия Юлиан Ангелов Законът за нефопродуктите ще работи, тъй като и специалисти, и асоциациите, и браншът са на 99% съгласни с текстовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР